Bygger lite järnväg igen

Det var länge sedan jag gjorde något åt järnvägen. Men nu så är jag igång lite igen. Efter att läst av alla lokdekodrar med JMRI så är det snickeri som gäller. En sak som varit på gång i säkert 10 år är att få till lite sidor på anläggningen så man slipper se allt kablage som hänger och slänger. Hittade lite masonit som tidigare var ett bakstycke på en bokhylla/stereobänk. Först kom an smal men lång bit som är i underkant av överta nivån. Den delen kommer också att agera avåkningskydd. Mitt Ra lok hade troligen en kärvande boggie som gjorde att loket inte svängde utan gick rakt ut och ner i golvet. Tur vara att bara en buffert lossnade och en annan försvann.

Nästa del av detta blir på lägsta nivån. Dels en hög del som ska gömma den skymda bangården mellan mellannivån och lägsta nivån. Vidare ska en smal skiva sättas upp som går efter det synliga spåret på lägsta nivån. Som ses på bilder så är det riktigt rörigt bland kablar. Under anläggningen ska man inte prata om. Mycket prylar och lådor men det är mycket som används till bygget.

Mer är i planeringen att få till. Det är att göra lite landskap på lägsta nivån så att bangården inte syns. Det är bergvägg som ska göras efter dubbelspåret. Ska försöka göra detta med cellplast som grund. Då kanske det går att göra i delar så att det är lätt att plocka bort för att göra service på spåren bakom landskapet.

Min bandsåg klarar inte större bitar än 23cm ungefär. Det är 5cm mindre än vad jag nu behöver såga. Så det får räcka för idag. Men det har gått bra så fortsättning följer. Ska kanske kapa till lite cellplast som ska vara underlag för bergssidor som ska göras. Mer gipsande blir det också.

Så var de sista bitarna på plats. Inte jättebra men mycket bättre än tidigare. Bara skruvat så det är ganska enkelt att plocka bort om det skulle krävas. Hoppas det inte blir så ofta.

Nu är det bakgrund som ska göras för att gömma spåren. På bilden ses några gipsbitar både målade och omålade. Ska göra lite stenar och klippor med Woodland Scenics gummiformar. Delarna på bilden har gjutit med aluminiumfolie. Det är både enkelt och billigt. Formen håller bara för en gjutning så två delar blir aldrig lika.