Vid-sidan-av jobb

Med Carinas hjälp så har jag blivit inblandad i utveckling och underhåll av hemsidor. Egentligen var det Carina som blev tillfrågad och hon nappade lite på det och frågade om jag kan vara med på det. Lät lite spännande när första jobbet var Neuroförbundet i Eskilstuna. En site gjort i Episerver som jag aldrig jobbat med. Men vi körde igång och har ändrat struktur lite grand hur sidorna ska fungera enligt oss. Vi får allt underlag från föreningen och lägger bara ut informationen.

Vi har avslutat arbetet med Neuro.

Nästa som kom var Hjärt&Lung förbundet i Eskilstuna. Även det en Episerver site men mycket nyare än Neuro siten. Här är det lite annan struktur och inte så mycket gjort. Fria händer att komma med ideer och sammarbetet är mycket enkelt. Så här långt så är det bara strukturen som vi ändrat.

Sen kom Husföreningen E 18 och ville ha hjälp. Det är en WordPress site så den känns bekväm att hantera. Det finns egenutvecklade skript för ex hantering av föreningar i huset och även rumsbokning. Jag att ha så lite eget som möjligt.

Vi har satt upp en temporär site för E18 där vi kan demonstrera hur vi tänkt att den färdiga siten ska se ut och fungera. Carina har visat och gått igenom site med styrelsen. Styrelsen var mycket imponerade och nöjda med vad vi kommit fram till.

Neuroförbundet
Hjärt&Lung föreningen
Fastighetsföreningen E 18

Det är en mycket intressant och givande sysselsättning så här långt. Då vi har ganska fria händer så kan vi bygga en site som vi kan stå för. Detta gäller främst Hus E18 men även för Hjärt&Lung även om den är begränsad då landets samtliga distrikt finns på samma site. Vi lär oss både mycket. Carina om design och innehåll. Själv blir det djupare insikt i hur WordPress fungerar. Bland annat så skapar vi egna tilläggsfunktionen.

Om möjligt sätter vi upp demosite för oss själva och kunderna. Det ger oss en möjlighet att testa och visa utan att påverka den riktiga siten. Just Neuro.se kan vi inte sätta upp någon test/demo för.