Stationsstyrning

Röd fårg vid fel eller problem

Rött vid problem

Tågväg klar

Tågväg klar. Gammal bild då den borde ha grön färg. Språket ska också vara på svenska.

Hur kul som helst. Bra kontakt med Lars som jag fått lite mer hårdvaruinformation av. Nu är det lite mer som är på gång. Behöver fler utgångar för signaler, mer knappar för tågvägar och fler utgångar för växlar. Bygger nu en labbmiljö för att kunna testa mina försök inom hårdvara. Mjukvaran brukar lösa sig efter lite försök. Har också en 16×2 RGB display för att visa info. Problemet är bokstaven Å som inte finns standard. Men det är bara att skapa så är det löst.

Har nu fått displayen att ha olika färg beroende på status. När en tågväg läggs så är den gul, när tågvägen är klar så är den grön. Tror det kommer att underlätta när man kan manövrera ställverket.

En liten film som visar skärmens texter och färger beroende på status.

Hos EMJK-RapidH0 har vi tagit ett strategiskt beslut att går från Uno och köra Mega istället. Vi behöver så mycket in- och utgångar för knappar och växlar att det blir enklast så. Visst kan man säkert lösa det med MCP-kretsar men det finns en begränsning hur många sådana man kan ha. Kortet är också snabbare vilket jag inte kan se som en nackdel. Har lite mer idéer vad som kan införas i en framtid. Som det känns nu så måste ställverken kopplas in innan nästa steg tas. Hårdvaran är viktigast att få till nu. Mjukvaran kan man göra senare i alla fall.

Inköpsställen

Det mesta är inskaffat via Mätteknik för alla, snabbt och bra priser. Har inte allt som behövs men mycket för Arduino och Raspberry Pi. Helt fantastisk support. Spelar nästan ingen roll när man skickar en fråga, svaret kommer inom kort.
Något är inköpt på Kjell & Co men det är bara för att det behövs nu. Har inte alltid allt hemma och dyrare än andra normalt.
Så blev det Kina bara för att testa. Den site jag valde var MyBestBuyEver. Lite knepigt att söka på siten bara.