Inkompetens på Flens kommun

Har sökt bostadsanpassning pga min sjukdom. Först gjordes en stor ansökan om allt jag skulle vilja få hjälp med. Resultat var en inbyggnadsugn. Helt åt helvete för det var ungefär det sista som söktes.

Då gjorde vi en ny ansökan med hjälp av arbetsterapeut på neuro i Katrineholm. När de gjorde hembesök så såg dom direkt en massa saker som varken är bra eller godkända. Har nämligen tidigare fått en duschkabin i bidrag. Förslag från arbetsterapeut då var en duschplats men en rörmokare tyckte att en duschkabin blir bra. Nu är det så trångt att den kabinen bara är 70x70cm, inklämd mellan badkar och toalett. Så jag försökte igen att få en duschplats och att badkaret ska tas bort. Handläggaren tyckte att jag kan sitta på en pall utanför kabinen och tvätta mig. Finns det inga som helst kvar med intelligens hos kommunanställda? Dom ska hjälpa mig med lösningar, inte förstöra min tillvaro.

Har nu fått avslag på senaste ansökan. I avslaget står att jag kan ju själv komma in i badrummet och kliva in i kabinen. Sen kan jag sätta mig någonstans om det blir för jobbigt att stå. Men det är inte lätt att tvätta fötterna tex när man har dålig balans och en högersida som inte vill vara med. Att sedan arbetsterapeut skriver att badrummet inte fungerar för mig verkar inte ha någon betydelse.

Nu kommer arbetsterapeut och sjukgymnast från kommunen igen för att jag kommer att göra en ny ansökan. Undrar om det är någon ide att slösa mer av min energi och tid för det. Att arbetsterapeut och sjukgymnast kommer är väl för att få dagen att gå för dom. Dom kan inte ett dugg om vad MS är och hur det yttrar sig. Kan bli att jag bara ber dom dra åt helvete och ta handläggaren med sig. Men tror inte deras kompetens klarar det heller.

Det är tur att jag har min särbo Carina som stöd och en fantastisk hjälp. Att hon orkar är ett under för i Eskilstuna finns heller ingen kompetens. Där är det så illa så att dom säger emot varandra.