H0 bygge år 2003

Mest varit tågkörning. Det funkar ju bra, bara Railroad & Co som behöver finslipas. Har fortfarande problem med Tillig växelmotorer. Byter ut en så det går att köra. Feljusterat och plastdreven kan slitas ner. Måste hitta en bättre motor som inte kostar skjortan.

Hittar lite Faller Car System med netsatt pris hos Eurohobby. Köper lite för även bilar ska väl röra sig. Måste därför även göra en landsväg. Det blir på tredje nivån. Med lite press så får det rum.
Får en ny kontakt från Stockholm. Har kör i Z-skalan med DCC. Han monterar in dekoder i loket och fixar belysning. Funka mycket bra. Hans LI101F vill inte fungera ihop med sin dator. När vi provar med min LI101 så funkar det bra. Vi byter. Jag kör nu 19200 baud och hoppas på lite snabbare respons från digitalsystemet.
Jag har stora problem med växlarna. Det är inte alltid dom läggs om. Ser ut som om stursignal skickas på anläggningen men av någon orsak så läggs inte växlarna om. Jag kopplar därför om strömmatningen och problemet nästan försvinner. Bara en sak att göra, gå igenom kablaget, IGEN!!
Rökgenerator installeras i BR35. Lite rök. Köper en ny för analig drift och det blir mycket bättre. Digitala är gjorda för 16V, analoga för 14V. Eftersom jag inte matar ut mer än 14.5V så säger det sig självt. Vidare är det lite spänningsfall i dekodern.
I Gävle så hittar jag ett Roco ånglok i smalspår. Kan kanske vara något för min fabrik. Har bara testkört loket och det går mycket bra. Dekodern får inte plats så jag får koppla dekodern till rälsen och mata lite omvänt. Naturligtvis ska även detta lok styras av datorn.