Modulbygget fortsätter

Äntligen så har jag kommit till skott och börjat fixa med min modul. Det har inte hänt något på den sedan i höstas, men jag fick en nytändning på MMM körningen som var i Strängnäs. Det flesta har i alla fall påbörjat med landskap.
Så på väg hem från jobbet blev det en visit på IKEA. Där införskaffades några ben och hyllplan. Benen har ännu inte blivit justerade och är därför för långa.
Nu försöker jag lägga ballast på mina rälsbitar. Normalspåret kommer att ha grå ballast, smalspåret brun. Nästa körning är i början på april och då skulle jag vilja att ballasteringen är klar och det elektriska enligt MMM rekommendationer. Hinner jag med mer så gör ju inte det något.

Ytterligare lite ballast laggd. Sist jag höll på så gick två sprutor sönder. Utan dessa blir det för knepigt att limma. Lite grun färg också målad.


Ett försök till vägövergång har gjorts. I detta läge ser det så där lagom kul ut. Kanske man kan få till det. Har laggt in ett par nya bilder i galleriet med bla min första H0e vagn. Inköpt av Tinux i söndags.


Första lilla plinten för anslutning har tillverkats. Allt gjort så det ser ut som en liten kompakt låda. Igentligen bara en träklots som borrats med 4 st 20mm hål. All monteras sedan på en bit 2mm styrenplast. Ser ut att kunna bli något som fungerar. Två banankontaktsanslutningar för körströmmen. En tvåpolig switch för att kunna isolera modulen från övriga. Sedan är det XLR-kontakt för booster-bussen. Ingen kontakt för eventuell feedback-bus.


Installation av min lilla kopplingsplint nu gjord. Men jag har då hittat ett fel. Modulen ska kunna isoleras från övriga moduler med switch. Naturligtvis så har jag glömt att ca 20 cm av spåret inte ska kopplas via switchen. Inga större pronlem utan bara att koppla in på plinten. Självklart är kablarna för korta då så det får bli att fixa i veckan.


Det har inte hänt så mycket den senaste tiden. Har i alla fall skaffat en märkaparat så jag kan märka upp saker i min modul. Och så har det elektriska gjorts. Men eftersom modulen bara är halv ännu så blir det lite special. Men det går i alla fall att isolera modulen från övriga.