Så har man fått skälla igen :(

Viasat, Sveriges sämsta företag utan motsvarighet. En följetong varje månad att ringa kundservice och skälla om e-faktura som dom inte löst ännu. Är det bara jag som önskar sådan. Inte blir jag av med dom heller då det är något år kvar på avtalet. Tekniken fattar dom inte heller så jag kan få en förklaring varför jag inte kan köra TV trafiken i samma kabel som annan IP trafik. Tekniskt är det enkelt men när dom själva inte vet hur det funkar så blir det värre.

Men han jag pratade med idag var så bra att han minskade abonnemanget så långt det går samt faktureringsavgiften borta även denna gång. Men det är väl att käka taggtråd om en månad igen och skälla mera. 🙁  Inget företag jag rekommenderar att man anlitar. Har i alla fall blivit fri från dom när det gäller internet.