Händer lite i tågrummet

Har hänt lite i tågrummet den senaste veckan. Rullande som bara legat i högar är nu i lådor. Helixen riven, ska bli en ny.

Min bangård har justerats lite så att i alla fall en växel nu lägger om ordentligt. Men det är många kvar att kolla och koppla in. Motorer finns på plats men det saknas växeldekodrar till många. Så ska all räls få strömmatning också.

Min helix har aldrig varit bra. Den har fungerat dåligt för vissa lok. Stigningen har varit si så där. För brant på vissa ställen och nästan fel håll på andra. Men hjälp så ska nu en ny byggas. Underlaget kommer att laserskäras och kommer att med lite tur bli fyra varv i stället för tidigare tre. Lite andra ändringar kommer att behöva göras men kan inte se några problem med det. Snarare tvärtom. Banans absolute tväraste kurva kommer att göras om. Den är så skarp att till och med boggie lok kan ha problem.

Så var själva helixen borta. Lite andra spår som ska fixas och ändras. Snart kan jag bygga en ny. Med hjälp så kommer den att skäras med laser. Kommer att bli hur bra som helst. Men en helt ny tågväg blir det. Genom att köra ner i helixen kommer tåget att också vända innan det kommer upp igen. Har hittills inte sett några problem med det. Undrar hur det kommer att funka med X2000. Kan det vända i min vändslinga? Det är skarp och finns inte plats att ändra.

Gamla helixen nu borta. Uppmätt och planerat för den nya. Kommer att bli bra men inte helt perfekt. Men så blir det när man bygger i lite fel ordning. Spelar ingen större roll.  Det är bara en växel som ska bytas från höger till vänster så blir det mer naturlig tågväg. Men eftersom det är “färdigt” just där så väntar jag med att byta. Kan bli lite jobb att ordna det. Men det kan ligga i planen för förbättringar i framtiden. Finns mycket annat att ta tag i innan det.