Stationsstyrning

Har nu fått hem lite saker för att testa “Stationsstyrning” som är beskriver i Modelljärnvägsmagasinet nr 17 2014. Intressant lösning jag ska försöka implementera hos EMJK-RapidH0. Ryktet säger att Lars kommer med lite utbyggda funktioner för att hantera fler växlar. Själv behöver jag fler knappar. Min tanke är att ev använda en Mega så länge. Kräver analoga ingångar för knappar. Men så här långt har det funkat bra. Gäller bara att koppla rätt.

Kommer en lite beskrivning när jag vet lite mer hur det fungerar och vad man ska tänka på. Mycket man lär sig när man labbar.

På EMJK-RapidH0 kommer vi bara att ha infartssignaler. Eftersom programmet är tänkt även för utfartssignaler så får jag hantera sådana i alla fall. Inget problem men det löser problem. Om jag inte har utfartssignaler så visas inte rätt signalbild på infartssignalen.

Hade lite problem med signalbilder. Men om man kopplar fel blir det fel. Det ska ju vara gemensam anod och inget annat. Vad bra det blev när det var rött kopplat. Gick åt en hel del testande och debuggande innan jag fick det som jag ville.

Nu är det bara växlarna kvar att testa kopplingen på. Väntar på att få hem de reläer som jag beställt. Ska bli spännande att testa. Sen är det dags att göra en installation på anläggningen.

Har också lite funderingar på om det verkligen är nödvändigt med en Mega för fler knappar. Kommer nog att försöka köra en Uno med MCP-krets för ingångar. Digitalt eller analogt spelar ingen roll igentligen. Men det blir en senare fråga. Med lite tur kan det bli verifiering av en station i veckan, om jag får hem de reläkort som behövs för växlarna.