TågträffVi var ca 10 personer som samlades hemma för att köra lite tåg, grilla och prata. Ganska många tåg fick gå runt banan en hel del. Det blev en mix av europeiskt smalspår och amerikanska normalspår. Även lite längder på tåg provades. De är faktiskt starkare än man kan tro. Som alltid, ju tyngre lok, destå mer kan dom dra.

Nu är det bara att justera räls igen. Vissa delar av banan har jag inte hunnit göra det på ännu. Inget som var något problem igår mer än för mina tåg. En snabb mätning på korta sträckor så är det upp till 5% lutning. Jag vill inte ha mer än 2,5%. Det är inte tåglängder som är problem, det är vikten på loken.

Tyvärr så har det ju inte varit mycket till sommar i år. Skulle vara kul att ha en körning igen innan sommaren är helt slut. Kanske, kanske att det kan bli någon mindre organiserad eftermiddag. Om inte så får vi köra igen efter vintern.