månadsarkiv: december 2015

Testat mycket

dcp-cb1dip-content-wDet har testats om programmet har modifierats. Signaldekodrar som tappat sina adresser är fixade. Växelmotorer som inte gör sitt jobb tillräckligt bra blir utbytta till Cobalt motorer. Några har blivit bytta, andra ligger i riskzonen. NMJ personvagnar får Fleischmann koppel. Verkar fungera bäst med det. Tre vagnar går bra, en fjärde så lyfter dom ur varandra med urspårning som följd. Verkar som om vagnarna är för lätta för den i mitt tycke bristfälliga funktion i koppelficka och boggie. Inte bara fotsteg och buffertar som ramlar bort.

Har lite problem med X2000 helt plötsligt. Att den krånglar i en vändslinga kan jag förstå då radien är liten. Men den hoppar ut lite på andra ställen också. Alltid vagnen efter  loket och första boggien. Kan vara ett viktproblem här också. Men det ska in belysning och passagerare så vikten justera samtidigt.

Nya tågvägar

Med den nya helixen så är det många tågvägar att göra om eller ändra. Första gjord och det blev X2000 som nu kan köra över allt. Persontågen verkar fungera. Nu är det kvar godståg att fixa. Får se hur det blir med rengörningståget. Vet inte om det ska köra på nedre nivån. Kanske inte behöver gå där så ofta som på övriga spår.

Mer att göra är att fixa polarisering i växlar. Ett par som bråkar lite. Kablage görs om och rensas. Sen är det en korsning där vissa tåg gör kortis. Har inte undersökt ännu vad som är fel. Ibland kan det fungera men oftast inte.

Mera saker

Ytterligare en beställning gjord hos SignalSidan. Feedback modul och så växelmotorer. Har nu ledsnat helt på mina gamla Tillig motorer. Cobalt motorn är så mycket bättre än alla andra jag har. Så smart med inbyggd decoder. Det är ganska nära till dom så om det passar så hämtar jag sakerna direkt. Kan bli lite tågsnack också.

Bara resten kvar

Nu är samtlig räls inkopplade och det går att köra. Än så länge bara manuellt då jag inte fått igång LDT feedback ordentligt. Var byggsats så jag hoppas att allt sitter där det ska. Lyckas inte än så inte sätta adress på kortet. Sen har jag lite skumt med återmatningsmoduler i helixen. Vissa block triggar som dom ska, andra triggas av med än ett block. Om det beror på inkoppling eller isolering har jag inte kolla än.

Gör om, gör rätt

Nät man bygger om så kommer de gamla synderna tillbaka. En gång så tyckte man att eldragningen var smart gjord. Det va då det. Nu rensas gamla underliga kopplingar bort och viss kablage byts ut. Kablage läggs i kabelrännor som också märks med vilken typ av kablage som ligger i rännan. Blir både snyggt och enkelt att hitta i. Framför allt så kommer snabba fixar att försvinna. Hittar många konstiga kablar, tom kablar som inte använts till något. Det kommer att ta lite tid men hoppas också att vissa skumma störningar kommer att minska om inte helt försvinna.