månadsarkiv: augusti 2013

Hemma hos Ingvar

Så var mitt nya lok ordentligt provkört. Fungerade felfritt hela dagen. Nu är det bara att göra färdigt med elektroniken. En kul lördag hos Ingvar med tågkörning i hans trädgård. Ganska bra uppslutning. Jan fick också provköra sitt lok. Ett Piko som fungerade mycket bra.

Mantorp Park

Så har Club Corvette Sweden haft sitt årliga evanemang på Mantorp Park. Lite regnigt på lördagen men klarnade upp. Min bil funkade halva strippen sen började den läcka olja. Färdigåkt. Men en trevlig helg i alla fall med goda Corvettevänner.

Ombyggnad till DCC av LGB 2085

Köpte en LGB 2085 på Ebay. Billigt och snabb leverans. Loket är analogt om har nu börjat konvertera till DCC. När allt är klart kommer lite bilder och beskrivning om hur jag gjort.
Nu är motorerna konverterade, dvs insolerade från räls och inkopplade via dekoder. Första försöket gick inte så bra. Det digitalsystem jag använde var gammalt och 4-siffriga adresser funkar inte. Men annat system så har nu loket sin nya adress. Något fel är det då systemet i normalläge stängs av. Troligen någon typ av kortslutning någonstans. Kan vara att kretskortet som sitter orginal fortfarande är inkopplat. Blir att koppla ur det och se om det blir bättre då.
Läs mer

Webkamror testas

Har köpt några IP kamror som jag testar. Två av dessa finns i tågrummet. En placerad på anläggningen den andra hänger i taket. Mer justering ska göras för att förbättra bildkvaliteten. Kanske kommer jag att öppna så att man strömmar direkt från respektive kamera.
Tågen körs helt automatiskt under kontroll av Train Controller ™.

Livesteam i Borås

En trevlig avsluting på vad som kallas semester. Goda karmater åkte ner till Borås för att till på BMÅS som visade upp sina saker. Bra väder och mycket trafik fast det inte var trafikdag. Vissa andra saker visades också som en grävmaskin och stridsvagn som byggs. Imponerande saker alltsammans.