månadsarkiv: juli 2012

Historien om växellådsbytet

Det gick rätt bra på Mantorp Park hösten 2011. Har aldrig kört så fort rakt fram och många som ville köra bana i oldies klassen. Men så börjar det ticka i bilen. Hördes fast man kör med hjälm. Bara att rulla in i depå för att kolla. Hittar inget utan misstänker att luftfiltret skramlar lite. Drar fast ordentligt och ut och provat igen.
Samma tickande igen och motorn dör i vänstersvängar. Nu är det något skumt på gång.
Vid uppställning för race så säger funktionär att det låter konstigt. Men jag ska i alla fall prova ett varv och se hur det går. Det gick ett var sedan small det ordentligt.

Läs mer

Bilen hemma igen

Det har tagit nästan ett år, men nu så är bilen igå igen. Ny växellåda på plats. Mycket mer jobb än jag trodde det skulle vara. Inte perfekt då det skakar mycket i bilen men jag tror allt ska fungera. Nu är det bara kvar att verifiera hos A E Transmission och stallchefen att allt är som det ska. Sedan ska det köras på Mantor Park igen. Ser fram mot den helgen. Ska bli kul.

En dag på Rockhammar

En kanondag på Rockhammar med EMJK-RapidH0. Vi var inte så många medlemmar med men vi hade i alla fall riktigt kul. “Rolle” beskrev också hur ett bygge går till och visade specialverktyg som han tillverkat. Tänk om man hade lite mer tålamod, en mekanisk verkstad och en del pengar, då skulle man kunna bygga sånt här.