månadsarkiv: oktober 2009

Modelltåg -09

Då var det hela över. Många gamla välkända ansikten men också en hel del nya. Massor med tåg, men vad att vänta. Hade själv ingen modul med mig i år heller. Ska försöka ändra på det.
Mycket besökare på lördagen varav 225 kom med Årgångståget från Stockholm. Något hundratal färre på söndagen men det blir många i alla fall. Många ställer frågor och det är kul.
För första gången “på riktigt” så kopplades 2R och 3R banorna ihop för att kunna göra vagnsutbyte. Hur många gånger det gjordes har jag ingen aning om men det förekom i alla fall. För sammankopplingen skulle lyckas bygdes mycket snabbt en speciell “modul” för att transportera tåg mellan hall 5 och 6.

Med kameran hos RapidH0

Kvällens träff hos RapidH0 så blev det lite fotograferat. Det var två T44 ute och rullade, en Jeco och en Trix. Självklart så hade jag inget koppel på min. Så mina tankvagnar fick tillbringa kvällen på Läggesta station.

Besök på Munktell Museet, Eskilstuna

Första gången jag sett Eskilstuna Modelljärnvägsklubb köra på sina första moduler. Såg riktigt bra ut tycker jag. Det är inte speciellt länge de hållit på. De bygger Eskilstuna C som det såg ut på 50-talet. Inte heller det enklaste då både 3-räls och 2-räls används.

Så var Kenneth där med sin modell av Mariefreds stationshus. Har sett den för några år sedan men nu börjar den närma sig slutförandet. Läckert med inredning. Nu ser man den inte hur enkelt som helst men han är inte svår att övertala att ta bort taket.

Slutligen blev det tågsnack och även lite körning hos Tage. Ett par nya vagnar som skulle provas. Blev ett skapligt persontåg draget av ett ånglok. Inte ofta man ser det på den banan.