månadsarkiv: april 2005

Bilder från Nya Zeeland

Under åren 1997-1999 gjorde jag tre besök i Nya Zeeland. Helt fantastiska resor med många intryck av natur och personer. Jag har nu börjat skanna av mina diabilder för att lägga in i fotogalleriet. Tyvärr blir inte bildkvaliteten av toppklass när man scannar.
Det kommer att bli en blandning av tåg, natur och Corvettebilder. Eftersom det är många bilder att gå igenom så kommer detta att ta lång tid. Skulle tro att det rör sig om runt 300 bilder. Varje bild kan man nog räkna med 15 minuter. Så är jag färdig till jul är det bra.
Uppdatering:Ny skanner beställd, hoppas att bilderna kommer att bli bättre.
Uppdatering:Ny skanner i bruk. Går mycket snabbare än ja trodde från början. Ungefär 1/3 av bilderna inskannade. Corvette- och tågbilder uppdateras galleriet med under gång. Övriga bilder oklart om alla ska få se dom.

Besök hos Tage

Det blev en del fotograferat hos Tage igår kväll. Vi provkörde två stycken Big Boy. Bägge är Märklin av olika utgåvor. Den ena har några år på nacken, den andra sprillans ny med Mfx dekoder. Mycket bra ljud i den tycker jag. Blev ett par filmer också. Tyvärr blev filmen med två Big Boy taget med autofokus vilket gör att bilden rätt som det är inte fokuserar på rätt sett. Filmen är också stor, 98.3MB

Sista spelningen med Mats

Idag spelande man för sista gången under ledning av Mats Widelund. Han lämnar nu Flen för att börja jobba i Västerås. Dom kommer att få en inspirerande ledare där. Vem kan glömma våren 2005 då vi gjorde Annie.
Lycka till Mats, det har varit mycket kul under dina år i Flen.
Updatering: Har fått några bilder från spelningen. Dessa ligger nu i galleriet

Körmöte i Fruängen

Återigen en mycket lyckat kördag i MMM regi. 48 moduler i anläggningen denna gång, blir bara större och större. Trevligt att se alla medverkande och besökande, gammal som ung. Denna gång provade vi ett trafikspel för första gången. Även det gick att genomföra utan större problem. Vissa fick dock vänta länge på att starta sin första körning. Men vi blir bättre och bättre för varje gång.
Uppdatering: Mer bilder finns på Peter E’s site.

Diskhaveri

Så har en disk laggt av i servern. Den kommer att bytas ut inom ett par dagar men ska inte störa denna site. Störning kommer endast att ske under den tiden som maskinen är nertagen för hårdvarubytet.