Kategoriarkiv: Corvette

Besiktning, inge kul alls

Så var en besiktning till gjord. Gick mycket sämre än väntat. Visste en sak men det här var löjligt många anmärkningar. En del saker har varit med i många år, även sedan 1985 när jag besiktade första gången. Men på den tiden så var grabbarna duktiga och förstående. Nu tycker jag att det mest handlar om att få till så mycket ombesiktningar som möjligt.

Känns lite hopplöst att kunna fixa detta på en månad. Kanske får vara till nästa år.

CCS Öst fikar i Malmköping

En liten trevlig onsdagskväll med lite Corvetter i Malmköping. Inte så många bilar men det blev då en gemytlig liten tillställning.Länge sedan man var med på något liknande inom klubben, Ska nog vara med lite fler gånger.

Lite race på Gröndal

Var en stund ute vid Gröndal där det kördes men äldre bilar. Bara bilar äldre än årsmodell -75 körs. Alla utom en bil var amerikanare. En liten Ford kördes runt också. Såg ut att vara byggd för att gå på bana. Klart största motorn var en 640 kubiktum maskin. 640 ci är det samma som 10,5 l. Det är stort :). Rätt bra fart i den men eftersom banan är kort så får man inte riktigt se vad den går för.

Två Corvetter var med och körde. Den gula C2 är preppad med bla annat chassi. Tyvärr så fick den mekaniskt problem och det var färdigåkt. Men säkert tillbaka i framtiden.

Pyjamas på Corvetten

Nu har äntligen Corvetten fått på sig pyjamasen. Batteriet står nu på laddning för att senare i veckan bli underhållsladdning. Även om bilen har gammal teknik så drar det alltid ström någonstans. Kan vara klockan eller den elektriska kylfläkten. Men nu får bilen vila till våren. Hoppas och tror att den kommer att rulla lite då och då. Blev inte många kilometer i år.

Även trädgårdstraktorn blev lite ompysslad. Batteriet urkopplat och bränslekranen stängd. Inte heller den behövde jobba i år.

Race i Eskilstuna

En trevlig dag på Eskilstuna Motorsport Arena. Kanonbra väder, soligt men inte allt för varmt. Kul att se diverse bilar men alla lite äldre. Det var en testdag där bilarna är från -77 eller äldre.

Alla verkade ha kul. Blir ofta så när det inte är så jättemycket bilar. Kan tänka mig att det var 15-20 stycken som åkte runt. Allt mellan drifting och race. Verkar vara en lite knixig bana och egentligen gjort för gokart. Kan tänka mig att det skulle vara riktigt jobbigt med min bil. Inte världens bästa styrservo 🙂

Det lät som om att det skulle bli mer aktivitet nästa år, Hoppas verkligen att alla planer går i lås för det behövs att man relativt billigt men framför allt kunna ha kul på en bana i närheten.