Författararkiv: Leif

Efterlängtat hjälpmedel

Har nu skaffat ett hjälpmedel för att enklare kunna mecka med loken. Har inte provat ännu men i alla fall monterat ihop den. Blir mycket enklare att kunna jobba med lok utan att loket ska balansera upp och ned medans man skruvar. Ångloket E2 är nog den första som ska skruvas med. Blir kortslutning efter montering av rökaggregatet.

Trädgårdsbanan uppriven

Då var rälsen upptagen till trädgårdsbanan. Första rälsen lades för 20 år sedan men nu vill inte kroppen krypa på knän längre. En hel del räls som lagts genom åren men blev inte helt färdigt som det var planerat. Men så är det alltid med järnvägar. Kommer att försöka sälja av rälsen, helst i så stora lass som möjligt. Var kul när det fungerade men jobbigt mor slutet.

Kvar att göra nu är att sortera och inventera. Värsta jorden ska bort också. Tar nog ett par dagar att göra. De flesta kartonger har jag nog kvar.

Några timmar på Gröndal

En lite kylig dag med lite race på Gröndal. Enkel och kul tillställning i vanlig ordning. Alla är där för att köra och ha kul. En salig blandning av bilar. Vanliga svenssonbilar men även race.

Vädret har kunnat varit lite bättre. 10°C, lite blåst och nästan lätt regn. Men banan var torr så det kördes ordentligt.

Kul att se Kjells bil efter lång tid med motorproblem. Men nu fungerade den bra.

Rivning av LGB spåret

Nu så är LGB sagan snart slut. Två lass med räls upptaget och det är nog ett lass kvar att plocka. Mycket räls blir det. Kommer inte att bygga någon ny bana då kroppen inte riktigt gill krypa runt på alla fyra och fixa problem.

När all räls är upplockad så ska det sorteras och räknas. Ska göra någon lista med vad jag har. Kan gå att sälja. Nu är det lite fel säsong men då är man klar till våren när det ska byggas i trädgårdar igen. Så här års är det de som plockar in allt. Mitt har legat ute året om.

En promenad i fint väder

Man ska ju röra på sig säger läkarna. Så nu har jag bestämt mig för att börja gå lite igen. Gäller att få upp lite flås inför nästa Nya Zeeland resa. Verkar som man har ett år på sig. Så ut och gå och kameran fick följa med.