månadsarkiv: september 2017

Flens station

Verkar som att det nu står lok och väntar på uppdrag vid stationen i Flen. Såg dessa lok i morse och de stod kvar när jag åkte hem. Pantograferna ar nedfällda på bägge loken.

Spåret de står på är kort. Påminner lite om Eskilstuna där också lok står och väntar.

Börjar bli lite tjatigt

Nu var det ett vildsvin som sprang över vägen. Gick bättre med bilen den här gången. Både bil och gris överlevde mötet. Gick inte så fort, dryga 50 bara.

Men nu räcker det. Älg för ett par år sedan och nu gris.

Ny internetleverantör

Då har jag återigen bytt leverantör för internet. Har haft Telia nu i drygt ett år och det har fungerat jättebra. Ibland kan man undra varför byta när det fungerar. Blev lovad bättre pris så jag slog efter mycket om och men till.

Efter påringning så fick Viasat igång internet. Det var första missen dom gjorde och missat uppkoppling även efter att de fått information när Telia kopplar ut mig.

Så här långt så verkar det fungera som det ska. Går även att skicka mail vilket var en liten oro att port 25 skulle vara blockerad. Viasat har ingen SMTP-relay. Utlovade minst två DHCP adresser stämmer också.

Vad gäller IP-TV så räcker inte betyget värdelös 🙁 Det fryser ofta. Även Viaplay fryser och hakar. Blir att redan nu säga upp även om det är lång tid kvar. När det funkar så dåligt som det gör så kan man lika gärna vara utan. Finns andra operatörer som kanske vet vad dom håller på med.

Galleriet aktiverat igen

Då har jag fått igång, i alla fall nästan, galleriet igen. Alla bilder finns men ofta så visas album med en “trasig” ikon. Bilderna i albumet fungerar och jag hoppas att det ska kunna lösa sig med tiden.

Det kan hända att adressen blir fel ibland. Om det blir server27.lan.sjolund.homelinux.net ändra då bara till gallery.sjolund.homelinux.net så ska det fungera. Ska försöka åtgärda det här också.