Lite 3D saker

Har nog fått lite idéer till saker att skriva ut till H0 banan. Förts blev det hållare till körhandtag. Blev både enkelt och dubbelt. Med lite klurade så passa hållaren till båda mina typer av handtag, Lenz. Testade lite med Roco handtag och det funkar det med.

När man ändå är igång så blir det även handtag till Märklin. Samma distanser ska kunna användas som jag tidigare skapat.

Men det blev inte bra att sätta upp dom. Lätt fixat genom att skapa distans. Med parametrisk design så är det snabbt ändrat för att få önskad höjd. Tanken är att distansen ska fungera för samtliga handtagshållare. Bara enkel och dubbel som skiljer.

Kabeluppsättning behövs. Först blev det för att fästa upp den 6-ledare som är till handtagen. Mycket enkel design som använder en skruv för att få fast fäste med kabel. Har en designat en längre variant som ska fler kablar. Enkla konstruktioner som gåt snabbt att göra men också snabbt att skriva ut. Ett par minuter styck bara. Mycket billigare än att köpa färdiga om man skulle hitta några som passar.

Till min Helix vill jag ha avåkningsskydd. Underlaget är laserskuret och 100 mm brett. Skapar en design där man hakar fast i underlaget. Till detta skriver jag ut sarg som är 1 mm tjock och passar då i ”stolpen”. Enkelt och relativt smidigt att montera.

Speciella växelmotorfästen gjorde jag tidigare. Fungerar mycket bra. Har även gjort kilar för att justera Roco växelmotor. Även det löste tråkigt problem med att en växel inte ändrades i alla lägen.

Inte att förglömma koppelmodifieringen för X2000. Har branta stigningar på banan så vagnar kan tappas. Med den enkla justeringen så hänger tåget ihop nästan för bra. Om en urspårning sker så hänger tåget ihop ändå. Kan bli lite besvärligt i vissa lägen. Är det då en signal i vägen så är nog den signalen borta.

Slutligen har jag gjort en låda och en bygel för Z21 booster. Det för att kunna installera Z21 under en hylla.