Åtgärdat för 100:de gången

Finns en växelmotor på anläggningen som sitter trångt till och lossnar titt som tätt då jag inte har kunnat skruva fast den ordentligt. Nu när jag har 3D-skrivare så designade jag ett fäste för motorn. Egentligen så ”klämmer” den motorn upp mot underlaget.

Övre delen ligger ovanpå underlaget och når precis fram till växeln. Undre delen ”lyfter” motorn mot underlaget. Denna enkla konstruktion verkar så här långt fungera bra.

Bilden till vänster visar principen för hur det fungerar. Har en liten ide om en ändring att göra. Troligen kommer ett fäste att läggas till så man kan fästa detaljen utan att limma.

Kommer säkert att designa fler lösningar till andra motorer om så behövs. Om det är så enkelt att få en bra funktion så är 30 minuters ritande helt klart värt jobbet. Andra fixar jag gjort fungerar bara ett tag. Har ett par växlar som kärvar och dit har jag gjort små kilar. Då är det underliggande Roco-motor som kärvar. Motorn är gjord för minst 12mm underlag och jag har 10mm. Så det ska monteras och testas. Som ”vanligt” så är det trångt och man kan inte se vad man gör.