Ny växelmotor

Har beställt och fått hem några växelmotorer från signalsidan som jag vill testa. Cobalt heter de och är långsamtgående. Ett stort plus är att de också innehåller en DCC dekoder. Mindre än Tortoise motorn.

Först ut är att byta ut en Tillig motor. Jag har ett antal i den äldre utgåvan som inte är så roliga. Sen kommer en Conrad motor att bytas ut. Inget fel på motorn utan det är elektroniken om lagt av. Men eftersom den nya motorn har dekoder behövs inte några specialkomponenter för motordrivna växlar. Byggde jag nytt skulle det säkert handla om dessa motorer. Går även att ha switch direkt. Den är liksom färdigtänkt.

Första försöket gick nog inte så bra. Tycker jag kopplat in rätt för att bara testa funktionen. Motorn går från ett läge till det andra för att sedan vända igen. Låter också som det det är överslag i elektroniken. Luktar inte bränt, men man vet inte. Tagit kontakt med DCCConcepts för att se vad de tror.

Nu dag nya försök. Tog en ny motor och ett litet 200ohms motstånd. Fungerar hur bra som helst. Bara att montera in i banan. Lite skumt att jag inte kunde byta adress bara. Nu spelar det inte så stor roll eftersom ingen annan växel eller signal har den adressen.

Inkopplad och testad. Fungerar mycket bra. Inte helt ljudlös men inget som stör direkt. Lite knäppande vid omläggning åt ena hållet. Tror jag kan få bort det om jag kopplar in ett motstånd. Känner inte igen ljudet från testen tidigare då jag hade ett motstånd i serie på DCC signalen. Enkelt att justera hur stor omläggningen ska vara med att flytta den lilla guide som pianotråden går igenom.