månadsarkiv: augusti 2017

Tågkörning hos Ingvar

Som traditionen bjuder så var det tågkörning i trädgården hos Ingvar igen. Alltid omtyckt bland medlemmar i EMJK-RapidH0. Inte så jättemånga som var där i ett perfekt väder. Solen sken och inte för varmt.

Filmade också lite den hör gången. Om det blev något som kan visas så lägger jag upp det senare.

Ombyggnad nätverk

Bygger om nätverket lite hemma för att få ner TV och LAN på undervåningen. Har skaffat en liten switch som kan hantera VLAN så jag kan plocka ut LAN-nätet till stereo och smarttv. Vidare plockar jag ut IPT V till viasat boxen.  Hatar sådana boxar då jag anser att det bara är för att lura kunder på pengar för inget alls. Går inte ens att ansluta en USB disk för inspelningar utan måste vara en Viasat disk.

Så här långt fungerar allt som tänkt vad gäller nätverk i alla fall. Ska se om jag ska ha en Unifi AP ansluten till switchen också. Finns plats och jag har också med de WLAN i kabeln som jag använder.

Allt kablage lägger jag i självhäftande kabelkanaler. Blir riktigt bra då det knappt syns och samtidigt skyddas kablarna. Tidigare var det rätt rörigt med olika kablar och sladdar lite överallt på golvet.

Klubbmästerskap

Så var man åskådare igen på klubbmästerskapet. Min bil har gått i pension så då får man titta istället. Bekanta ansikten man pratar med.

Lite tråkigt väder med regn. Inga mängder men det blir inte så snabbt på banan då för de flesta. Får hoppas att söndagen bjuder på uppehåll så att alla tävlingar kan genomföras som planerat.