Årsarkiv: 2016

Bilen klar

Fått bilder och information från Mange att nu är bilen klar. Ser mycket bra ut och ska bli kul att se i verkligheten.

Hålet i skärmen borta, nya hjul monterade och en ny lack. Ser fram mot nästa sommar då det blir lite åka. Har inte blivit mer än så där 3-4 mil i år.

Det röjs i garaget så att bilen får plats igen. Vad mycket skräp man samlar på sig. Bara dagar kvar till man kan köra hem den. Vill ha torra vägar att köra på. Nu blev det inga torra vägar så den blir uppställd där istället.

Tack för ett kanonjobb, Manges Dyno.

Fåglar, kan det vara något?

Efter att vi skaffat en fågelmatningsstation så fotograferas det lite fåglar lite då och då. Vi har haft den igång i någon vecka och är osams med skator och kråkor. Kråkorna är värst för dom är lite smarta. Har en kamera som filmar när det händer något och den har avslöjat kråkor två gånger nu. Men vi kommer att vinna slaget.

Än så länge har vi sett talgoxe, blåmes och nötvecka. En hackspett också vid ett tillfälle. Ser fram mot vad som kommer att synas under vintern.

Fantasy World

Vilket initiativ de tagit i Kungsör för att skapa en stor anläggning. Inspirerade av Hamburgs Miniture World hörs när jag pratade med en av ägarna. Det var första gången som det var öppet för allmänheten.

Det som visades var norrland med bla Lapporten, Åreskutan, Pite havsbad, Hudiksvall och Gävle. Även gruvan i Kiruna fanns med. Det man bygger är kända landmärken och inga avstånd eller sådant är i skala.

Några tåg körde och jag tror att det var dels för att visa men också testa av mer. De har haft problem med automatiken.

Bygget forsätter med Stockholm, Västerås, Kvicksund och vidare söderut. En ide man har just nu är att på övervåningen ska man bygga scandinavien. Blir säkert ett antal besök i framtiden. Ligger inte så långt hemifrån.

Rökstenen

Blev en tur till Rökstenen, världens längsta runskrift. Mycket information runt den på plats. Välbevarad för att vara sedan början av 800-talet. Kan rekommenderas om man är i närheten.

Att det blev Cloetta i Ljungsbro på hemvägen är en annan sak.

Körning hos Ingvar

Mer bilder i galleriet.

Så har det varit körning hemma hos Ingvar i hans trädgård. Lite panikartat när vi kom för digitalsystemet hade slutat fungera. Efter säkringsbyte så var det igång igen. All körning gick bra men det var inte så mycket tåg på banan.

Det var rätt många som kom. Många för att fika, käka pizza och prata.

Måste försöka få fart på min bana. Får nog satsa på nästa år.